Vertrekken vanaf Brussel

Voor veel mensen in Nederland en dan voornamelijke in de zuidelijke provincies is het zelfs aantrekkelijker om vanaf het vliegveld van Brussel te vertrekken met het vliegveld naar bestemmingen over de hele wereld. De internationale luchthaven met de codes ICAO: EBBR, IATA: BRU wordt in de meeste gevallen Brussels Airport of Luchthaven Zaventem genoemd. Het vliegveld ligt namelijk in de gemeente van Zaventem (maar ook Machelen en Steenokkerzeel). Het is zo’n 12 km van de stad Brussel.

Vertrektijden Brussel airport

Luchthaven Brussel vertrek

Zoals je in onderstaand schema kunt zien is er een grote dip geweest qua passagiers en vliegbewegingen in 2001/2002. Dit is gekomen door de aanslagen die in de VS zijn gepleegd en het faillissement van de luchtvaartmaatschappij Sabena. Het heeft totaal meer dan 15 jaar geduurd voordat de luchthaven weer terug was qua aantallen. Ze zijn bij lange na nog niet zo groot als Schiphol waar er zo’n 60 miljoen passagiers vervoerd worden op het moment maar in ieder geval op de weg terug. Er zal wel rekening gehouden moeten worden dat er in 2016 natuurlijk een aanslag op het vliegveld is geweest en dat daardoor de vliegbewegingen niet de verwachte groei halen.

bezoekersaantallen vertrekken Brussels Airport

Vertrekhallen

Brussels Airport heeft 2 vertrekhallen. De eerste vertrekhal (vertrekhal 1) is de grootste. Hier vertrekken de meeste lijnvluchten en de low-cost luchtvaartmaatschappijen. De tweede vertrekhal (vertrekhal 2) is er pas sinds 2010 bijgekomen. Deze wordt voornamelijk gebruikt voor chartervluchten. Zo vliegen Thomas Cook en JetairFly hier vandaan.