Schiphol aankomsten

De aankomsttijden Schiphol zijn eigenlijk net zo belangrijk als die van de vertrektijden, al dan niet belangrijker. De tijden van aankomst staan vaak vast tot op een zekere hoogte. De vliegtuigen hebben vaak te maken met weersomstandigheden. Dit kan door allerlei omstandigheden komen. De aankomst op Schiphol is in vele gevallen vaak niet zoals gepland. Door onder andere luchtstromen kan het vliegtuig eerder arriveren. Dit kan natuurlijk ook in het nadeel werken. Tevens door vertragingen kan een vlucht later aankomen. Mocht er een kleine vertraging zijn dan komt het ook wel voor dat de piloot wat meer gas geeft om alsnog op tijd te komen. Dit voorkomt een eventuele vertraging voor de volgende route.

Zie voor actuele aankomsttijden vandaag

Vindt eenvoudig de vlucht door het zoeken op vluchtnummer of vertrekstad. Zie aan de status of deze op tijd is of dat de aankomst later of zelfs eerder is op Amsterdam Schiphol Airport.

Zoals je kan zien zijn er ook veel vluchten die dezelfde vertrekstad als aankomsttijd hebben. De reden hiervoor is dat veel luchtvaartmaatschappijen samen werken en passagiers bij elkaar onderbrengen. De grootste zijn Star Alliance, Skyteam (o.a. KLM) en Oneworld. Weten wie in bij welke organisatie zit kan je zien bij: Wikipedia luchtvaartallianties.

Aankomsttijden-schiphol-skyteam

De aankomsten op Schiphol zijn voornamelijk tijdens de ochtenduren. Tevens spreekt het voor zich dat het tijdens de zomermaanden topdrukte op het vliegveld is vanwege de toename aan vakantievluchten. Het laatste weekend van juli staat er om bekend om het alle drukst te zijn met 200.000 te vervoeren passagiers.

Eenmaal aangekomen, maar wat dan?

Je zou op de luchthaven Schiphol op 5 verschillende landingsbanen kunnen landen. Het is afhankelijk van de wind op welke baan dit zal gebeuren. Meestal staan er 1 a 2 open voor aankomst (s’nachts 1 voor aankomsten). De Schiphol aankomst zal natuurlijk op een andere baan plaatsvinden mits er bijzondere omstandigheden zijn waardoor er maar 1 baan open is. Een van de meest bekende landingsbanen is de Polderbaan. Deze ligt het meest links van het vliegveld en is de langste baan met 3800 meter. Langs deze baan ligt een parkeerplaats. Hier kan je van redelijk dichtbij vliegtuigen spotten. Zie actuele banen in gebruik:

Bron: Luchtverkeersleiding Nederland

Na de landing zal je naar de aangewezen gate rijden. Eenmaal aangekomen zal de loopbrug op het vliegtuig worden aangesloten. Hierdoor kan je direct de gate (B, C, D, E, F of G) inlopen. Volg vervolgens de borden naar de aankomsthal (je zal nog door de paspoortcontrole moeten). Arriveer je bij gate B, C of D dan zal je meestal naar aankomsthal 1 of 2 moeten en E, F of G naar aankomsthal 3. Op de digitale borden/tv’s staat welke vlucht bij welke aankomstband hoort bij Schiphol. De aankomsttijd van de bagage op Schiphol is in vele gevallen rond de 30 minuten nadat het vliegtuig is geland. Als je de bagage hebt gepakt kan je langs de douane lopen (mits je iets aan te geven hebt). Dan kom je in de hoofdterminal waar je nog even kunt shoppen na aankomst.

Schiphol Plattegrond:

Schiphol aankomst en terminal amsterdam schiphol airport

Na aankomst kan je gemakkelijk de trein nemen, taxi te pakken of de auto die je geparkeerd hebt in de garage.

Meer informatie over aankomsten in Zaventem etc.:

Nieuws

  • In het nieuws in navolging van de vertrekken bij Zaventem Airport heeft Schiphol ook een vermindering van 80% passagiers in de maand juli i.v.m. vorig jaar.
  • Wie op 23 december 2019 een aankomst had op Amsterdam Schiphol zal misschien raar opgekeken hebben. De Koninklijke Marechaussee was bezig met een verdacht pakketje in een auto wat loos alarm bleek te zijn.